La Seu de Girona del Col·legi d’Economistes de Catalunya (CEC) i la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) promouen la presentació de l’estudi ‘L’habitatge protegit a Catalunya. Un descoratjador viatge de 20 anys’ realitzat per la Càtedra APCE-UPF Habitatge i Futur. L’acte tindrà lloc a la sala Rafael Masó de la Demarcació de Girona del COAC el dijous 16 de gener de 2025, de 18 a 20 hores.
El dilluns 13 de gener a les 12.30 h, l'Agència de l'Habitatge de Catalunya (AHC) presentarà els canvis introduïts en la tramitació de les cèdules d’habitabilitat de primera ocupació, que passarà a ser un procés totalment telemàtic, tant per a habitatges d’obra nova com de rehabilitació.
Entre d'altres, s’abordaran les novetats relacionades amb el model de Certificat Final d’Obra i Habitabilitat.
El dia 9 de gener a les 18 h, la seu de Vic del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) serà l’escenari d’una trobada especial amb el fotògraf i arquitecte Marc Ballús, en el marc del cicle MIRADES, dedicat enguany a la Terra. L’acte permetrà als assistents conèixer de primera mà la visió i les històries que s’amaguen darrere de les fotografies que formen part de l’exposició actual.
Toni Gironès. Ritornare alla terra, primera monografia dedicada al treball de l’estudi català, és el resultat d’una sèrie de converses entre l’autora, Gianpaola Spirito, i l’arquitecte. El llibre il·lustra el pensament, mètode, procés creatiu, i temes desenvolupats en les obres realitzades per l’estudi des del 1995 fins a l’actualitat.
Barcelona 60’s proposa una mirada a la Barcelona d’aquells anys a través dels projectes d’habitatge. Uns projectes que anunciaven un profund canvi social que estava tot just començant.
El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya a través del Centre Obert d’Arquitectura organitza, el proper 10 de desembre a les 19h, un acte commemoratiu a Lluís Casals, amb motiu de la seva mort el 16 de febrer de 2021, en plena pandèmia de la COVID, fet que no va permetre la trobada i reconeixement de tots els que li eren propers.
Presentació del llibre Barcelona aula oberta, una obra col·lectiva escrita per Juliana Arboleda Kogson, Félix de la Fuente, Isabela de Rentería, Eulàlia Gómez Escoda, Magda Mària, Anna Martínez, Xavier Monteys, María Rubert de Ventós, Ana Santolaria i Mónica Tárrega Klein. Tots ells són arquitectes, professors i investigadors de les escoles d’arquitectura de l’ETSA Barcelona, ETSA Vallès (UPC) i ETSA La Salle (URL). La presentació estarà moderada per Magda Mària.