La Setmana d'Arquitectura del COAC, a la Nit dels Museus
Coincidint amb la Setmana d'Arquitectura, el COAC participa per segona vegada a la Nit dels Museus, una iniciativa del Consell d'Europa que arriba enguany a la seva 15a edició i que se celebrarà dissabte 18 de maig.
Durant aquesta nit, diverses institucions culturals de Catalunya obriran les seves portes amb diverses propostes lúdico-culturals. El COAC ho farà fins a la 1 de la matinada amb l'exposició ‘Lina Bo Bardi a Bahia’ i la maqueta ‘Un arbre-un lloc-una ciutat’.
‘Lina Bo Bardi a Bahia’
Concebuda i comissariada per l'arquitecta Carla Zollinger, l'exposició mostra un dels períodes més creatius i alhora menys coneguts de l’arquitecta italobrasilera Lina Bo Bardi, l’experiència del qual fou fonamental en obres com el MASP i el SESC Pompeia, segons paraules d’ella mateixa.
Es mostren doncs obres de Lina Bo Bardi realitzades a Bahia entre 1958 i 1964, quan fou directora del Museu d’Art Modern de Bahia, i entre 1986 i 1990, quan va realitzar el Projecte Pilot per al Centre Històric de Salvador de Bahia.
Consulta l’activitat en aquest enllaç.
‘Un arbre-un lloc-una ciutat’
Barcelona és una ciutat molt densa (gairebé 16.000 habitants/km²) i, alhora, és una de les ciutats del món que té menys zones verdes (només 6 m² de verd per habitant). Concretament, a l’Eixample el 95% de la superfície està coberta per edificis, voreres i asfalt i, per tant, només el 5% és de terra i transpira. Es duen a terme polítiques concretes perquè la natura tingui el seu lloc a la ciutat i perquè s’incrementi la diversitat biològica, amb la convicció que una ciutat més verda és una ciutat que obre més possibilitats a la salut i al benestar de les persones.
La maqueta ‘Un arbre-un lloc-una ciutat’ pretén ser una eina de reflexió entorn a la renaturalització de la ciutat. En el taller adreçat al públic infantil del dissabte 11 de maig s'oferirà als participants un escenari urbà (terrassa, balcó, pati, jardí, vorera, cruïlla...) i un element natural (alzina, xiprer, plàtan, cedre...), per definir usos al voltant d’aquest, dissenyant "un lloc" ple de vida i activitat, gràcies a la introducció del verd. El resultat es podrà visitar durant la Setmana d’Arquitectura i La Nit dels Museus
Consulta l’activitat en aquest enllaç.
La Setmana d'Arquitectura 2019
El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Mies van der Rohe, en col·laboració amb Barcelona Building Construmat i ArquinFAD, impulsen la tercera edició de la Setmana d’Arquitectura, una iniciativa compartida que tindrà lloc en diferents escenaris de Barcelona del 9 al 19 de maig.
Durant aquests dies Barcelona es convertirà en l’epicentre d’un ampli ventall d’activitats relacionades amb el món de l’arquitectura i la ciutat, més enllà de les fronteres disciplinaries i territorials. En el centenari de la fundació de l’escola de disseny i arquitectura Bauhaus, l’edició d’enguany posarà èmfasi en el llegat dels diferents moviments arquitectònics de principis del segle XX, per estimular la reflexió sobre l’entorn construït de les ciutats i el seu valor a través de la difusió de l’activitat arquitectònica, el coneixement, l’experiència i debat.
Sens dubte, Barcelona té en la seva arquitectura un patrimoni d'indubtable valor. L'arquitectura és la base de l'espai físic en el qual es desenvolupa la vida dels barcelonins i barcelonines, i per això la Setmana d’Arquitectura vol servir per a reforçar aquest vincle imprescindible entre arquitectura i ciutadania. Des del COAC es vol estimular la reflexió sobre l’entorn construït de les ciutats i el seu valor a través de la difusió de l’activitat arquitectònica, el coneixement, l’experiència i debat, amb una sèrie d’actes.
Consulta tots els actes de la Setmana d’Arquitectura en aquest enllaç