En el marc de 'Coronavirus makers', la xarxa estatal autogestionada per a la generació de peces sanitàries, l'agrupació va comprar una impressora 3D, model Prusa P6 Steel Pro HD XXL, amb la qual ja ha produït un total de 30 viseres. La màquina funciona 24/7 gràcies al compromís dels arquitectes Mar Garcia i Santi Gasull.
Sempre en coordinació amb els gestors de la comunitat, el material es produeix en funció de la demanda i s'entrega als hospitals de Sant Pau, Mataró, Barcelona, Vall d'Hebron, així com les clíniques Plató i Tres Torres. També se'n fan arribar a diversos CAP i residències que ho han sol·licitat. Les que tenen algun petit defecte s’entreguen a farmàcies i cossos policials.
Una segona impressora 3D
Davant la creixent demanda social, s'ha decidit adquirir una segona impressora 3D, amb l'objectiu d'aportar el coneixement del col·lectiu dels arquitectes a la situació que estem vivint, tal com han fet altres professionals, i mostrar el nostre compromís amb la societat.
Així mateix, fem una crida a tots aquells professionals de l'arquitectura que tingueu una impressora 3D perquè us uniu a la xara de voluntaris 'makers' posant-vos en contacte amb l'AAEPFMC, que us facilitarà els arxius per a la impressió.
Una eina per als col·legiats
Un cop es doni per acabada la situació de pandèmia actual, les màquines 3D es posaran a disposició dels agrupats, en primera instància, i de la resta d'arquitectes col·legiats. Així, es posarà a l'abast de tot el col·lectiu una eina de tecnologia avançada, amb pagament per ús, i que s'acompanyarà de la formació necessària per al seu ús.