© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El disseny del nostre entorn repercuteix directament en la nostra manera de viure. En aquest sentit, l'arquitectura, en tant que disciplina al servei de les persones, té un paper fonamental per donar resposta a les necessitats canviants de la societat.
Així, des del COAC defensem i promovem la renovació d'entorns construïts per millorar la nostra manera de viure i habitar. En aquest sentit, són múltiples les jornades que s'han dut a terme a fi de presentar projectes, estudis, estratègies... o debatre sobre el paper dels arquitectes i l'arquitectura per generar espais espais inclusius, segurs, resilients i sostenibles.
Exemples recents són les jornades sobre la futura estació de Sants-Barcelona o la reurbanització de la plaça dels Països Catalans o el paper de les dones arquitectes en la Gestió Pública; els cicles Superilles -en què es va parlar de Mobilitat alternativa; Espai públic i espai col·lectiu; Salut, benestar i canvi climàtic; Ciutadania, dret i valor econòmic; Urbanisme, paisatge i disseny urbà- o Regenerar Barcelona -amb debats sobre Resolució de dubtes en canvis de planejament; 22@ més inclusiu i sostenible; Millora urbanística i ambiental dels barris de Gràcia; Regeneració de barris-; festes d'Arquitectura de Les Corts per construir una ciutat més inclusiva o de Ciutat Vella per repensar el Sanatori Antituberculós; o els debats interdiciplinaris anuals de l'Àgora d'Urbanisme.
Així mateix, i dins aquesta voluntat de crear espais per a les persones, el COAC va presentar un projecte d'urbanització del carrer Capellans de Barcelona, una de les portes d'accés a la seu de Plaça Nova, per esdevenir un espai per a les persones i de defensa del patrimoni arquitectònic.