Cicle de conferències: 'Food takes command. Arquitectura i menjar'
L’arquitectura i l’alimentació centren el cicle de conferències 'Food takes command' que se celebrarà a l’Escola Sert entre el 16 i el 24 de gener de la mà de l’ETSAV-UPC.
Menjar és, probablement, el principal motor de les activitats humanes: mengem per viure i vivim per menjar. És una activitat cultural bàsica i el seu paper és cabdal, en molts casos, en l’organització de molts espais del nostre entorn. De fet, quasi se li podria atorgar un paper tan important i indispensable que existeix, de manera inherent i espontània, un urbanisme de l’alimentació, una arquitectura del menjar.
És per això que l’objectiu d’aquest cicle de conferències és comprendre quins usos i transformacions espacials causen els aliments i l’acció de menjar, els canvis urbans que genera l’abastiment, els espais en què ens organitzem a causa del consum i, finalment, quins efectes genera el menjar a la ciutat i a casa nostra.
Les conferències, que s'impartiran en català i castellà, es faran a les aules de l’Escola Sert del 16 al 24 de gener de 10 a 11 h. El programa és el següent:
· Dimecres 16 de gener: Mercat i carrer a càrrec d’Eulàlia Gómez i Pere Fuertes
· Dijous 17 de gener: Recorreguts del menjar! A càrrec de Roger Sauquet i Gianluca Burgio i Objectes de cuina i taula a càrrec de Núria Ortigosa i Gianluca Burgio (aquesta jornada se celebrarà a la sala de Juntes de l'ETSAB)
· Divendres 18 de gener: A taula! a càrrec de David Steegmann i Gianluca Burgio
· Dilluns 21 de gener: Menjar al carrer a càrrec de Núria Crespo, Gianluca Burgio i Pere Fuertes
· Dimarts 22 de gener: Cuina i ciutat (I) a càrrec de Gianluca Burgi i Pere Fuertes
· Dimecres 23 de gener: Cuina i ciutat (II) a càrrec de Gianluca Burgi i Pere Fuertes
· Dijous 24 de gener: Receptes d'estudiants a càrrec d’estudiants de l’ETSAV
Es requereix inscripció prèvia mitjançant correu electrònic.