El mes de juliol, l'Agenda d'Arquitectura s'omple d'activitats. No t'ho perdis! [1]

Arriba el mes de juliol i us proposem el darrer #Nothoperdis del curs, amb tot d’actes presencials per tot Catalunya per combinar-los amb sortides i arquitectures de proximitat. Comencem:
Primer, una exposició històrica al Museu de la Garrotxa: la primera exposició individual del fòtograf Hisao Suzuki [2], Creu de Sant Jordi 2022, i un dels fotògrafs de referència en arquitectura al món sencer. L’exposició connecta obres amb retrats d’arquitectes en díptics arquitecte-obra que donen una visió transversal del seu arxiu, dipositat ara a la Fundació RCR-Bunka d’Olot.
La nostra segona proposta és a Barcelona, on el Museu del Disseny exhibeix Transgressions [3], una exposició sobre ceràmica contemporània. La ceràmica, cada cop més en boga, segueix essent un dels materials de referència (per sostenible, per reusable) del moment.
Després de l’excursió a Barcelona, tornem a Olot: el COAC mostra els fons del seu arxiu amb dibuixos dels arquitectes Ignasi Bosch i Joan Maria de Ribot [4]: dibuixos pensats per construir més que per ensenyar, posseïts d’aquesta eloqüència seca que els dona la utilitat. Un tresor.
A Figueres hi ha una exposició complementària a la d’Olot: de la mateixa col·lecció i amb la mateixa temàtica, mostra en aquest cas dibuixos de Moner, Galí i Martín Madrid [5], arquitectes amb una obra no tan coneguda que va crear paisatge urbà, potent i molt reinvindicable.
Però no marxem de les comarques gironines: a Banyoles es poden visitar les escultures transitables de Josep Miàs [6]: maquetes que són en elles mateixes arquitectures, que han suscitat l’interès del Centre Pompidou, convertint aquest arquitecte en una de les nostres referències internacionals, que ara exposa a casa seva.
Tornem a Barcelona: el 7 de juliol, Llàtzer Moix presenta al Disseny Hub el seu darrer llibre “Palabra de Pritzker” [7] amb Sergio Vila Sanjuán i Marta Thorne, una de les persones més importants per a la concessió d’aquests guardons. L’acte quedarà disponible, i el llibre mereix una lectura.
Seguim amb presentacions de llibres: si passeu per Cadaqués el dia 16, us trobareu a la galeria Marges-U la presentació del llibre "Llegat i llinatge. Una certa arquitectura moderna a Cadaqués" [8], amb Manuel Martín Madrid, Aureli Mora i Elias Torres: bona oportunitat per viatjar-hi i gaudir in situ de totes les seves arquitectures.
Per últim, el dia 21 de juliol es presenta el catàleg de la present mostra d'Stella Rahola [9] a Can Framis, on s'exposa la seva obra recent. L’acte tindrà forma de debat moderat per Àlex Susanna.
Trobareu tota la informació sobre aquests actes –horaris, llocs, modalitats d’inscripció– a l’Agenda d’Arquitectura del COAC, conjuntament amb molts d’altres. Aquest #Nothoperdis forma també part del podcast Perspectiva, de Catalunya Ràdio, que teniu disponible al web de l’emissora [10].