© AADIPA
Presentació del llibre-catàleg de la tercera edició del Premi AADIPA
Sala:
Pavelló Mies van der Rohe
Horario:
de 18 a 20 h
Addtoany:
El divendres 17 de maig a les 18.00 h el Premi Europeu d'Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic AADIPA organitza un acte gratuït i obert al públic en el Pavelló Mies van der Rohe de Barcelona. La cita, que forma part de la programació de la Setmana d’Arquitectura 2019, iniciativa impulsada per l'Ajuntament de Barcelona, el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) i la Fundació Mies van der Rohe, i que en aquesta ocasió, compta amb la col·laboració de Barcelona Building Construmat i ArquinFAD, s'obrirà amb la presentació del llibre-catàleg de la 3a edició del certamen, continuarà amb la projecció del documental “Call for topics” i culminarà amb el col·loqui-debat: “Patrimoni: Després de la Intervenció”.
El Premi, amb aquesta acció vol posar en relleu, una vegada més, la rellevància i la conveniència de divulgar i preservar les intervencions arquitectòniques de caràcter patrimonial. Per a això, els directors del certamen, després de presentar el volum que aglutina les obres que van participar en la seva 3a edició i el documental “Call for topics”, que s'allotja a la web del Premi i que, entre altres qüestions, promou un debat obert sobre el futur de la intervenció a Europa, donaran pas a un interessant col·loqui. Una conversa per a la qual s'ha reunit a Francesc Muñoz, professor de la UAB i especialista en urbanisme, planificació urbana i disseny d'estratègies territorials; al Doctor en història de l'art i, actualment, professor del Màster de Gestió del Patrimoni Cultural de la UB, Reinald Gonzàlez; i a l'arquitecte tècnic, Màster de Patologia, Diagnosi i Tècniques de Rehabilitació del Patrimoni Arquitectònic i professor de La Salle-URL, Dr. Joan Olona perquè, a partir de la seva experiència, estableixin una rica discussió entorn de les necessàries accions de manteniment, control i difusió de les intervencions. Un debat-col·loqui que sorgeix de la convicció que una correcta metodologia d'intervenció ha de considerar la divulgació de l'obra una vegada acabada com a imprescindible, i no només com a objecte d'estudi de la comunitat científica, sinó com a compromís gairebé irrenunciable en favor de la ciutadania, els veritables usuaris o beneficiaris d'aquest patrimoni.
El Premi Europeu d'Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic AADIPA, que recentment ha tancat la seva quarta inscripció amb un notable èxit de convocatòria, els guanyadors de la qual es donaran a conèixer el 13 de juny en la seu del COAC de Barcelona durant la celebració de la IV Biennal de Patrimoni Arquitectònic AADIPA, amb l'organització d'aquesta acció suma la seva segona participació en la Setmana d’Arquitectura.
16/05/2019