Skip to main content
Home

Suscripción boletines

Search form


  • Agenda Arquitectura
  • Encuentra Arquitecto
  • Únete al COAC
  • Servicios a Empresas
  • Next Generation
  • Colegiados y
    profesionales

Search form


El nou número de Quaderns reflexiona sobre el menjar, l’arquitectura i la ciutat

Ámbito: 
Arquitectura
Printer, email and PDF versions: 
ActionsPDF version
Publicado: 
24 Enero 2019
Addtoany: 
La revista del COAC Quaderns d'Arquitectura i Urbanisme publica un nou número, que ja està a disposició dels col·legiats a les diferents seus del Col·legi. Es tracta del número 271, titulat About Buildings & Food. Dirigit per l’arquitecte Xavier Monteys, el nou Quaderns reflexiona sobre les relacions entre el menjar, l’arquitectura i la ciutat. 

Les pàgines del nou número reuneixen diversos articles: una conversa de Nuria Ortigosa i David Steegmann amb Carolyn Steel, l’arquitecta que ha exposat més insistentment la vinculació del menjar amb la ciutat; dos articles d'Eulàlia Gómez i de Pere Fuertes sobre el paper del menjar a l'organització de la ciutat —on els mercats de Barcelona són la seva expressió—; i un de Magda Mària, que posa de manifest a través d’imatges de pintures, dibuixos i fotografies una llarga tradició de la presència dels aliments i del menjar a Barcelona.

També es recullen les transformacions actuals que afecten als mercats en tant que espais col·lectius, posades de manifest a La Boqueria per David Steegmann; així com els canvis que afecten a la casa pel creixent pes del menjar a domicili, en l’article de Nuria Ortigosa. La dimensió del menjar elaborada a partir de dues reflexions de Roger Sauquet i Núria Salvadó estén finalment la relació del menjar cap al territori.

A aquestes aportacions s’hi afegeixen dues contribucions sobre l’organització de la casa a través de dos elements essencials, el menjador i la taula: el cas de Lisboa, presentat per Carlos Dias Coelho, on es lliguen els canvis en la sala menjador amb el teixit urbà, i una petita col·lecció de taules europees reunida per Stephen Bates. Finalment, el text de Gianluca Burgio sobre la literatura que té el menjar i els aliments com a motiu de reflexió.

Propers números
Els propers números de la revista aniran a càrrec dels equips guanyadors del concurs convocat l'any passat pel Col·legi: Josep Ferrando i Marta Poch (n. 272) i Ferran Grau, Núria Casais i Rafa Mateo (n. 273).


EL COLEGIO

  • Ventanilla única
  • Quiénes somos
  • Dónde estamos
  • Sugerencias
  • Prensa
  • Mapa web

Síguenos

facebook
twitter
linkedin
instagram
youtube

INFORMACIÓN LEGAL

  • Aviso legal
  • Condiciones de registro
  • Política de cookies
  • Política de privacidad

Contenidos

© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya 2025

Plaça Nova, 5
08002 Barcelona
T 93 301 50 00
coac@coac.cat
Google Maps

Contacta con nosotros
T T 93 301 50 00 

 

Logo premi nacional de cultura 2019

empresa emocionalmente saludable