6 projectes catalans opten als Premis ARQUITECTURA del CSCAE [1]

En la roda de premsa de presentació dels finalistes, la presidenta del CSCAE, Marta Vall-llossera, ha ressaltat que "les 21 propostes comparteixen els valors socials i culturals de l'arquitectura i l'urbanisme, i mostren el compromís de la professió amb la societat a través de treballs que volen contribuir a la qualitat del nostre entorn construït".
Des del COAC, el degà, Guillem Costa Calsamiglia, ha destacat que "l'arquitectura catalana torna a ser referent per la seva qualitat, i així ho demostren els 5 projectes finalistes, estretament vinculats a valors com la sostenibilitat i el respecte per l'entorn, així com el benestar i la salut de les persones". També ha volgut subratllar la projecció internacional dels arquitectes catalans.
Així, els 6 projectes catalans finalistes són:
Aula de Natura de Franqueses del Vallès
Autors: Àngels Castellarnau Visus; Josep Bunyesc i Palacín
Més informació [3]
Restauració ambiental dels entorns del Rec Comtal a Vallbona. Miradors de biodiversitat
Autors: Carles Enrich i Giménez
Més informació [4]
Recorregut eco-històric entre Mudan i Sandiaoling, Taiwan
Autors: Michèle Orliac; Miquel Batlle
Més informació [5]
39 habitatges VPO al Turó del Sastre, Montgat
Autors: Claudi Aguiló i Aran; Xavier Vendrell i Sala
Més informació [6]
Rehabilitació d'oficines 1822
Autors: David Lorente Ibáñez; Josep Ricart Ulldemolins; Xavier Ros Majo; Roger Tudó Galí
Més informació [7]
"Raw rooms" Cases de terra (54 habitatges socials a Eivissa)
Autors: Marta Peris Eugenio; José Manuel Toral Fernández
Més informació [8]
Els projectes finalistes optaran a 6 premis basats en diferents valors: Premi Sostenibilitat i Salut (valors universals), Premi Nova Bauhaus (valors culturals i artístics), Premi Hàbitat (valors bàsics de l'arquitectura i l'urbanisme), Premi Re a la rehabilitació (valors associats a la rehabilitació, renovació i regeneració), Premi Professió (valors professionals i ètics) i Premi Compromís, que en aquesta edició es reformula per distinguir també altres formes d'exercir la professió, com treballs de divulgació arquitectònica, innovació o emprenedoria.
A aquests premis, s'hi sumen 3 distincions de caràcter especial: el Premi d'Arquitectura Espanyola, el Premi d'Urbanisme Espanyol i el Premi a la Permanència, que vol reconèixer aquelles obres que destaquin especialment pel seu correcte envelliment i per la seva vigència i actualitat. Els projectes guanyadors es donaran a conèixer en una cerimònia que se celebrarà al Museu del Prado el proper 22 de juny a les 19 h.
Membres del Jurat
El Jurat encarregat de la selecció de propostes està format per: Moisés Castro, vicepresident segon del CSCAE; Nuria Matarredona, directora general d'Agenda Urbana i Arquitectura del MITMA; Edgar González, expert en divulgació arquitectònica; Agnieszka Stepien, experta en innovació i emprenedoria; Juan Carlos Sancho i Sara de Giles, arquitectes de reconeguda experiència professional en edificació; Manuel Herrero, president de la Unió d'Agrupacions d'Arquitectes Urbanistes; Javier García-Solera, Premi Permanència en l'anterior edició; Mª José Peñalver, tresorera del CSCAE; Paco Sanchis, CEO de COMPAC, i Laureano Matas, secretari general del CSCAE.
Més informació
Podeu veure el llistat complet de finalistes al web del CSCAE [9].
També podeu recuperar el vídeo de la roda de premsa al canal Youtube del CSCAE [10].