Literatura i arquitectura es donen la mà aquest Sant Jordi per recórrer els racons més literaris de Barcelona gràcies a cinc títols de la biblioteca del COAC. La Barcelona de finals del segle XIX, l’escenari de l’Exposició Universal de 1888, l’explosió del Modernisme i la ciutat més moderna i actual.
Ens mirem Barcelona des dels ulls de desenes d’autors, clàssics i contemporanis, recollits en aquests cinc llibres que es passegen per veritables icones barcelonines com La Rambla, el Passeig de Gràcia o la Sagrada Família fins a indrets més desconeguts, però no per això menys captivadors com el carrer Comerç, la plaça Folch i Torres o els jardins Joan Brossa.
Des de Josep Pla fins a Benito Pérez Galdós, aquests cinc llibres us permetran viure l’arquitectura des de la literatura i viceversa.
· ‘Passejades per la Barcelona literària’ de Sergio Vila-Sanjuán i Sergi Doria (Ed. Grup 62): el llibre proposa un recorregut literari i visual pels paisatges reals i imaginaris sobre Barcelona.
· ‘Barcelona de novela’ de Raúl Montilla (Ed. Diëresis): un llibre que mescla literatura i arquitectura amb la mirada d’autors que passegen per la ciutat.
· ‘Viajeros en Barcelona’ de Adolfo Sotelo Suárez (Ed. Booket): es tracta d’un recull d’impressions i comentaris que diversos escriptors espanyols i hispanoamericans han escrit sobre Barcelona des de mitjan del segle XIX a la frontera dels anys 50 dels segle XX.
· ‘Barcelona, una discussió entranyable’ de Josep Pla (Ed. Destino): el llibre repassa la visió que tenia l’escriptor de la Barcelona que va conèixer quan era jove.
· ‘La mirada estrangera’ (Ed. Proa): Una seixantena d'escriptors, des de Cervantes fins a Rubén Darío, aporten la visió de Barcelona a través dels seus grans clàssics de la literatura.
Ara bé, aquests són només cinc dels títols que podeu trobar a les 5 seus de la Biblioteca del COAC, que posa a la disposició dels col·legiats més de 180.000 referències entre llibres, revistes, articles, audiovisuals i recursos electrònics que ofereixen documentació històrica, però també una visió actualitzada de l’arquitectura contemporània catalana i mundial.
Entre totes aquestes referències destaca una col·lecció única de revistes especialitzades amb 3.400 capçaleres, fons dedicats a l’arquitectura, l’urbanisme i la construcció, a més a més de llibres teòrics i el fons Antiquària, amb volums anteriors al 1800.
La Biblioteca del COAC, amb una història centenària, rep prop de 3.500 adquisicions anuals sumant llibres i revistes, que ajuden a fer créixer el seu fons, que podeu consultar tot l’any i, en determinats casos, també agafar en préstec.