TORNA LA JORNADA “DESCARBONITZANT L’ARQUITECTURA”. APUNTA-T'HI!
Després de l’èxit aclaparador de la primera edició, amb més de 300 assistents i ponents d’àmbit nacional i internacional, el proper 21 de novembre celebrem de nou la jornada “Descarbonitzant l’Arquitectura”. Aquesta 2ª edició tornarà a situar la descarbonització, de manera pionera, al centre del debat de la professió. No te la perdis!
Davant la crisi climàtica, els arquitectes tenim la responsabilitat de liderar la descarbonització del sector. Si volem complir amb l’objectiu de fer d’Europa un continent neutre en carboni el 2050, hem de canviar la manera com dissenyem i construïm.
Per aconseguir-ho, el COAC, junt amb el Consell d’Arquitectes d’Europa (ACE-CAE) i el Consell Superior de Col·legis d’Arquitectes d’Espanya (CSCAE), et porten una jornada on parlarem dels reptes que la descarbonització projecta sobre l’exercici professional, amb la voluntat d'esdevenir un actiu determinant en la transició cap a una societat descarbonitzada. Oferirem eines, recursos i noves competències per afrontar amb èxit aquest repte.
Coneixerem casos d’èxit internacionals i abordarem temes de màxima actualitat normativa, com la nova Directiva d’Eficiència Energètica en Edificis (EPBD), la Taxonomia Europea i el marc europeu d’avaluació Level(s). També presentarem eines essencials per millorar el nostre dia a dia professional, com el portafolis de materials descarbonitzats o l’eina de mesura de CO2, que el COAC posarà en funcionament aquest any.
La jornada comptarà amb ponents internacionals de primer nivell, com Stefan Moser, cap de la Unitat «Buildings and Products» de DG ENER; Josefina Lindblom, policy officer a la DG Environment de la Comissió Europea; Dolores Huerta, directora general de Green Building Council Espanya (GBCe); Albert Cuchí, professor de l’ETSAV-UPC; Joaquim Arcas, cofundador de Cíclica; Licinio Alfaro, cap del Departament de Construcció Sostenible de l’ITeC, o Ignacio de la Puerta, director de Planificació Territorial i Agenda Urbana del Govern del País Basc, entre d’altres. Hi haurà disponible servei de traducció simultània.
Conscients de la importància de la fita, a nivell institucional hi assistirà la presidenta de la Unió Internacional d’Arquitectes (UIA), Regina Ghonthier; la presidenta del Consell d’Arquitectes d’Europa (ACE-CAE), Ruth Schagemann; el diputat al Parlament Europeu, Marcos Ros Sempere; la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez; el secretari general d’Agenda Urbana, Habitatge i Arquitectura, Iñaqui Carnicero; el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès; la primera tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelonaa, Laia Bonet; la presidenta del CSCAE, Marta Vall-llossera; i el degà del COAC, Guillem Costa Calsamiglia.
El programa de la sessió és el següent:
8:45 h - Registre i acreditacions
9.15 h – Benvinguda i presentació
10.00 h – Sessió 1: Les agendes del canvi
12.00 h – Pausa cafè
12.30 h – Sessió 2: Un nou paradigma, un nou model
14.00 h – Pausa dinar
15.30 h – Sessió 3: Eines per a una nova arquitectura
17.30 h – Cloenda: cap a una capitalitat 2026 descarbonitzada
Consulta tota la informació de la jornada aquí
Gaudeix d'un descompte especial si t'hi inscrius abans del 31 d'octubre! A la pàgina d'Inscripcions podràs consultar totes les tarifes i bonificacions disponibles.