
Avui us deixem el segon #nothoperdis confinat: els actes, les exposicions, els tallers... continuen sent online. Us deixem, així, un seguit de recomanacions perquè pogueu gaudir de l’arquitectura i seguir el curs de l’actualitat des de casa.
Al panorama d’actes online, s'afegeix per primer cop un festival que tradicionalment ha servit per festejar l’arribada del bon temps i les arquitectures en viu: la Setmana d’Arquitectura, que s’havia preparat per ser celebrada als 10 districtes de la ciutat de Barcelona amb 10 festes diferents. Aquestes Festes d'Arquitectura s'han transformat i proposen una sèrie d'activitats per fer des de casa, diverses accions participatives amb què la xarxa bullirà d’activitat.
Paral·lelament, el programa del COAC Arquitectura a les Aules posa a disposició de famílies i escoles una àmplia varietat de tallers online elaborats per professionals de l'arquitectura, amb l'objectiu d'oferir una nova mirada sobre els espais que ens acompanyen i oferir continguts educatius adaptats a totes les edats per a aquesta època de confinament.
Més sobre el confinament: el COAC, a través de l’Escola Sert, endega el cicle de conferències "Maneres d’Habitar". Cada dimarts a les cinc de la tarda durant un mes i mig es farà una conferència sobre diferents aspectes de l'habitatge, des dels més paisatgístics fins als més socials tant a casa nostra com a l’estranger. L’Agenda d’Arquitectura es farà ressò de cada un d’aquests actes.
Aquest cicle es complementa amb un altre cicle que un grup d'alumnes de l’ETSAB, organitzats sota el nom de C de Cultura, van endegar pocs dies després de tancar-nos sota el nom de C de Confinament, exitós cicle que ha esdevingut internacional i que, mica en mica, està radiografiant el panorama actual de l’arquitectura.
...I, aprofitant que hi ha temps per mirar arquitectura i pensar, la Demarcació de Girona del COAC us proposa un divertiment: participar en l’elecció del Premi de l’Opinió dels Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona 2020. A l’Agenda trobareu l’enllaç amb les diverses propostes finalistes. Podeu votar-ne una de cada categoria i la que tingui més vots resultarà escollida. La pròpia selecció es pot considerar com la primera de les exposicions que podeu visitar a casa. Seguim amb d'altres exposicions online:
El Museu Episcopal de Vic és la tercera col·lecció permanent d’art romànic més important del món, i té molts altres tresors. Mentre no pugueu visitar la seva seu a la plaça del Bisbe Oliva, podeu gaudir de la seva exposició permanent online: una bona porta d’entrada a les complexitats d’aquest fons poc conegut.
Un altre museu que s’ha passat amb entusiasme al món digital és el Reina Sofía, que, als itineraris online per la seva col·lecció, suma ara exposicions creades expressament per a ser vistes des de casa i una de les primeres mostres d’art sobre el propi confinament.
En el panorama internacional, el prestigiós web Dezeen, un dels millor dissenyats i ben comissariats, ha endegat el que clamen que és el primer festival de disseny virtual del món. I és que són temps d’innovació. El festival, que ja porta una estona funcionant, ha permès estrenar curtmetratges i peces a arquitectes molt prestigiosos. Val la pena fer-hi un cop d’ull.
Per últim, una recomanació del propi fons del COAC: el repositori online de la revista Quaderns, que ha digitalitzat tots els números de la revista des de la seva fundació el 1944 fins a l’actualitat: un recorregut transversal per tota la història recent de l’arquitectura de casa nostra.
Podreu trobar moltes altres propostes online a la nostra #AgendaArquitectura.
I, recordeu, #Quedatacasa gaudint de la cultura!