L'AuS col·labora en la V Setmana de la Fusta
Dilluns 22 d’octubre
19.00 h: Presentació del llibre "Upcycling Wood", de Bruno Sève.
Una guia no exhaustiva dels usos i possibilitats de la fusta recuperada, com a paradigma d'una reutilització responsable. Des de la petita escala, com el mobiliari, fins a una escala mitjana, amb la seva utilització en interiors i en façanes.
Hi participen:
· Bruno Sève, autor del llibre i arquitecte
· Esther López Aguilar , arquitecta
· Curro Claret, dissenyador industrial
Col·laboren:
· Salvador Ordóñez, Gremi Fusta i Moble
· Toni Solanas: BaM / Icaria Editorial / AuS
Més informació sobre l'acte.
Recupera la sesión del lunes:
Dimarts, 23 d’octubre
18.30 h: Presentació del projecte de l’equip TO (ETSAV) al Solar Decathlon 2019.
Des de 2002, el Departament d’Energia dels EEUU promou una competició internacional universitària anomenada Solar Decathlon. Els objectius de la competició es centren en la investigació, la innovació, el disseny i la posterior construcció de projectes d’habitatge energèticament autosuficients i habitables amb l’energia solar com a principal protagonista. Tanmateix, la competició s’emmarca en un context en el qual l’estudi i la recerca dels límits de la sostenibilitat i l’eficiència són els pilars principals dins del marc de l’arquitectura, l’enginyeria i la construcció.
L’ETSAV ha estat un cop més seleccionada per participar en la propera edició del Solar Decathlon 2019 a Szentendre, Hongria. L’equip TO neix amb l’objectiu de recuperar la relació simbiòtica entre societat i territori, el prototip que es presentarà al concurs com agent modificador del metabolisme urbà, amb la participació d’empreses especialitzades en la construcció sostenible.
A càrrec de:
· Coque Claret, ETSAV
· Elies Casanova, ETSAV
· Clara Castellote, ETSAV
· Martí Obiols, ETSAV
19.30 h: Presentació del catàleg d’obres PROFUSTA.
La construcció en fusta és una tendència evident a l’alça. La construcció de tot tipus d’edificis amb estructura de fusta s’està incrementant els darrers anys, i la previsió és de que continuarà en augment dins dels nous paràmetres de la construcció saludable i sostenible dels edificis de consum energètic quasi nul.
Davant d’aquesta construcció emergent, es fa necessari disposar d’informació per tal de poder analitzar i millorar la qualitat. Amb la voluntat de comptar amb un registre de les obres i les tipologies constructives que hi ha a Catalunya actualment, des de PROFUSTA s’està elaborant un catàleg d’edificacions en fusta en la seva totalitat o parcialment.
En una primera fase, s’està treballant per localitzar i identificar els habitatges de nova construcció o rehabilitació amb estructura de fusta en l’àmbit geogràfic de Catalunya. En fases posteriors es preveu poder fer un estudi més detallat de cada edificació per obtenir una informació més detallada i poder-la classificar per complir l’objectiu proposat.
A càrrec de:
· Josep Bunyesc, vicepresident de PROFUSTA
· Federico Pesl: secretari de PROFUSTA (pendent confirmar)
· Salvador Ordóñez, vocal de comunicació de PROFUSTA
Recupera la sessió del dimarts: