La Intercol·legial Tècnica del Vallès, conjuntament amb la CEL de Caldes, Km0 energy i Electra Caldense Holding SA, va organitzar, el passat 26 d’abril a Granollers, una jornada sobre les comunitats energètiques d’àmbit local.
L’objectiu de la sessió era explicar en què consisteix una comunitat energètica i els seus objectius, amb exemples pràctics d’aplicació de les mateixes.
CONTINGUTS I PONENTS:
Autoconsum compartit i comunitats energètiques
- Què és l’autoconsum compartit?
- Què són les comunitats energètiques?
- Quins són els models actuals de comunitats energètiques?
- Com evolucionaran les comunitats energètics al futur?
Comunitats Energètiques en la indústria
Projecte Sant Feliu. Polígon Pla de la Costa. Inversió per una empresa energètica.
Projecte La Selva. Inversió per una empresa gestora del polígon.
Ponent: Oriol Xalabarder Anglí - Conseller Delegat d'Electra Caldense Holding S.A.
La CEL de Caldes
Una Comunitat Energètica es la manera natural en què els consumidors podem empoderar-nos en el canvi de model on som ara, on l’energia es pot produir localment i per tant es guanya independència respecte les grans plantes de generació. A més dels guanys ambientals, una Comunitat Energètica ofereix beneficis a nivell econòmic i social ja que genera ingressos locals derivats de la seva construcció, operació i manteniment, alhora que és una peça clau per lluitar contra la pobresa energètica.
Com es va projectar La CEL de Caldes, quins objectius té, quins elements i modalitats de participació, i quines són les fases de desplegament?
Ponent: Jordi Martín i Forns - La CEL de Caldes. Regidor d’Acció Climàtica, Habitatge, Urbanisme, Activitats, Participació Ciutadana i Recursos Humans de l’Ajuntament de Caldes de Montbui.
Si voleu tornar a veure aquestes ponències, cliqueu aquí