Vés al contingut
Inici

Subscripció butlletins

Formulari de cerca


  • Uneix-te
  • Troba el teu Arquitecte
  • Serveis a Empreses
  • Agenda Arquitectura
  • Next Generation
  • Col·legiats i
    professionals

Formulari de cerca


El nou número de Quaderns reflexiona sobre el menjar, l’arquitectura i la ciutat

Àmbit: 
Arquitectura
Printer, email and PDF versions: 
ActionsPDF version
Publicat: 
24 gener 2019
Addtoany: 
La revista del COAC Quaderns d'Arquitectura i Urbanisme publica un nou número, que ja està a disposició dels col·legiats a les diferents seus del Col·legi. Es tracta del número 271, titulat About Buildings & Food. Dirigit per l’arquitecte Xavier Monteys, el nou Quaderns reflexiona sobre les relacions entre el menjar, l’arquitectura i la ciutat. 

Les pàgines del nou número reuneixen diversos articles: una conversa de Nuria Ortigosa i David Steegmann amb Carolyn Steel, l’arquitecta que ha exposat més insistentment la vinculació del menjar amb la ciutat; dos articles d'Eulàlia Gómez i de Pere Fuertes sobre el paper del menjar a l'organització de la ciutat —on els mercats de Barcelona són la seva expressió—; i un de Magda Mària, que posa de manifest a través d’imatges de pintures, dibuixos i fotografies una llarga tradició de la presència dels aliments i del menjar a Barcelona.

També es recullen les transformacions actuals que afecten als mercats en tant que espais col·lectius, posades de manifest a La Boqueria per David Steegmann; així com els canvis que afecten a la casa pel creixent pes del menjar a domicili, en l’article de Nuria Ortigosa. La dimensió del menjar elaborada a partir de dues reflexions de Roger Sauquet i Núria Salvadó estén finalment la relació del menjar cap al territori.

A aquestes aportacions s’hi afegeixen dues contribucions sobre l’organització de la casa a través de dos elements essencials, el menjador i la taula: el cas de Lisboa, presentat per Carlos Dias Coelho, on es lliguen els canvis en la sala menjador amb el teixit urbà, i una petita col·lecció de taules europees reunida per Stephen Bates. Finalment, el text de Gianluca Burgio sobre la literatura que té el menjar i els aliments com a motiu de reflexió.

Propers números
Els propers números de la revista aniran a càrrec dels equips guanyadors del concurs convocat l'any passat pel Col·legi: Josep Ferrando i Marta Poch (n. 272) i Ferran Grau, Núria Casais i Rafa Mateo (n. 273).


El col·legi

  • Finestreta única
  • Què som
  • On som
  • Suggeriments
  • Premsa
  • Mapa web

Segueix-nos

facebook
twitter
linkedin
instagram
youtube

Informació legal

  • Avís legal
  • Condicions de registre
  • Política de cookies
  • Política de privacitat

Continguts

© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya 2019

Plaça Nova, 5
08002 Barcelona
T 93 301 50 00
coac@coac.cat
Google Maps
Tour Virtual
—

Atenció al ciutadà 
T 93 306 78 41 

 

Logo premi nacional de cultura 2019

empresa emocionalmente saludable